ORGANIZACIJA DOMA

Modni dodatki in shranjevanje

Nisem velika zbirateljica nakita in modnih dodatkov. Verjamem, da je manj več. Mojo omaro zapolnjujejo najbolj nujni modni dodatki, torej par različnih torbic, pasov in nekaj kosov nakita. Prstani, zapestnice in verižice nikoli niso predstavljale posebnih težav pri shranjevanju. Glavobole so več ali manj povzročale daljše verižice, ki so se nenehno zapletale. Težavo sem odpravila s kljukicami v obliki črke S (spodaj na sliki), s katerimi sem ločila posamične predmete.
kljukica S

Za to idejo si seveda ne morem lastiti zaslug. Že nekaj časa preplavlja splet in vsakdo jo lahko obrne v svoj prid. Če se vrata vaše garderobne omare odpirajo navzven,  lahko na notranjo stran vrat pritrdite dodatno palico za obešanje in nanjo obesite kljukice S. Moja garderobna omara ima drsna vrata, zato te možnosti nimam. Ker pa imam veliko notranjih obešalnih palic v omari, jih sedaj uporabljam tudi za shranjevanje nekaterih modnih dodatkov.

modni dodatki

S pomočjo kljukic S obešam pasove in daljše verižice, ker to preprečuje njihovo prepletanje. Isto rešitev uporabljam tudi za shranjevanje torbic. Na začetku sem torbice obešala pokončno, sčasoma pa sem ugotovila, da to lahko poškoduje pasove. Sedaj torbice na omenjene kljukice obešam s pomočjo kovinskih obročev, ki povezujejo pas in shranjevalni predel torbice.

torbice in shranjevanje

Sprva se mi je zdelo, da torbice tako zavzamejo še več prostora v omari. V resnici sem s tem pridobila prazno polico in ugotovila, da sem prostorsko na istem.

Kljukice S  imate morda že doma. Najdete jih lahko na nekaterih tuš zavesah ali v kuhinji na stenskem držalu za kuhinjske pripomočke. Kupite jih lahko tudi na gospodinjskih oddelkih boljše založenih trgovin.

Delimo ideje: