Organizacija doma

Večnamenski stekleni kozarci

Vsi radi obdržimo kakšno embalažo, ko smo izdelek že porabili. Mogoče lepo in kvalitetno škatlo, ki jo nadaljnjo uporabimo za shranjevanje lepih drobnarij. Moja šibka točka so stekleni kozarci, ki ostanejo od marmelad, kompotov, namazov…  Uporabljam jih pri shranjevanju prehranskih izdelkov in drugih kuhinjskih potrebščin, mesto pa najdejo tudi v drugih prostorih. Osebno imam raje nepobarvane, po želji pa jih lahko okrasite z različnimi barvami za steklo.

Že leta kupujem najljubšo jagodno marmelado v majhnih, šestkotnih kozarčkih. V njih shranjujem kuhinjske začimbe. Sprva sem jih želela pobarvati z barvo za tablo in s kredo napisati njihova imena. Prijateljica me je opomnila, da bi pri takem označevanju lahko hitro prišlo do izbrisa samega zapisa (zaradi mokrih rok in podobno).  Zato sem se odločila, da bom nalepke natisnila na domačem tiskalniku. Uporabila sem navadne etikete za tiskanje. Za zapis imen sem izbrala belo, za ozadje pa temno sivo barvo. Prav tako sem izbrala format ročne pisave in se tako približala prvotnim željam. Etikete lahko najdete v kategoriji Vzorci za natis.

Shranjevanje začimb

Tudi začimbe imajo datum veljavnosti, zato svetujem, da na dnu kozarcev nalepite etiketo z datumom uporabnosti. Tako boste vedeli kdaj začimbe več niso primerne za uporabo, tudi ko boste že zavrgli vrečko izdelka.

Steklene kozarce za vlaganje sem uporabila tudi za potrebščine za peko mafinov. Visok kozarec je namenjen za shranjevanje papirnatih modelčkov , nižji kozarec pa za zajemalko za sladoled (primerna za odmero prave merice za posamezen mafin) in lopatko za oblikovanje nadevov.

Shranjevanje pripomočkov za peko

Stekleni kozarci, ki so ostali od kakavovega namaza, so našli svoj prostor v kopalnici. Uporabljam jih za vatne blazinice in vatirane palčke. Shranjujem jih v zaprti omari, da prah ali drugi dejavniki ne vplivajo na čistočo.

Shranjevanje toaletnih pripomočkov

Več idej o uporabi steklenih kozarcev lahko najdete v objavi “Večnamenski stekleni kozarci, 2. del“.

Delimo ideje: