ORGANIZACIJA DOMA

Predal za drobnarije

V ZDA lahko pogosto zasledite skupno ime za male stvari, ki najdejo skupno mesto v manjšem predalu. To je t.i. predal za ropotijo ali po angleško »junk drawer«. Takšen  predal običajno ne vsebuje prave ropotije, ampak  tiste drobnarije, ki jih nezavedno porinemo v enotni predal, ker preprosto ne vemo kam z njimi.

Predali za ropotijo se v večini nahajajo na  balkonu, v shrambi, predprostoru, pisarni, … Moj se nahaja v kuhinji. V njem shranjujem stvari, ki pridejo prav, ko zmanjka elektrika (baterija in vžigalnik za sveče), merilni trak in olfa nož, lepilni trak, polnilnik za mobilni telefon, kljukice, elastike, Post-it listke za nujna sporočila in še kakšna malenkost.

predal za drobnarije prej

Zaradi nedavne reorganizacije kuhinjskih omaric sem pozornost namenila tudi mojemu predalu za ropotijo, ki ga po novem lahko imenujem kar predal za drobnarije. Sedaj več ne spominja na ropotijo.

Iz predala sem sprva odstranila stvari, ki niso bile na pravem mestu. Peki papir se sedaj nahaja ob pekačih in drugih pripomočkih za peko. Plastične kozarce sem shranila v predal z drugimi steklenimi kozarci in embalažami. Zobotrebci so našli novo mesto ob prtičkih in pogrinjkih.

predal za drobnarije potem

Na dno predala sem položila okrasni papir, za boljšo razporejanje in organizacijo predmetov pa sem uporabila razdelilnik za pribor (za katerega nisem odštela niti 2 €), manjše steklene skledice za omake in posodico za serviranje hrane iz kitajskega seta. Veseli me, če lahko stvari organiziram s pomočjo pripomočkov, ki jih imamo že doma in prvotno niso namenjeni za shranjevanje. Tako prihranim pri dragih pregradah za organizacijo prostora v omarah in predalih.

Vsaka stvar ima sedaj svoje mesto, predal pa se mi zdi preveč lep, da bi vanj še kdaj pospravila navlako.

Delimo ideje: