Organizacija doma

Organizatorji za predale

Med nepogrešljive pripomočke za dobro organizacijo doma vsekakor spadajo organizatorji za predale.  Prav v vsakem domu lahko najdemo mesto, kjer manjši predmeti delujejo neurejeno, če pri shranjevanju ne uporabimo primernih organizacijskih pripomočkov. Trg dandanes ponuja pestro izbiro organizatorjev za predale, ki jih lahko uporabljamo za različnih mestih in kombiniramo po želji. Danes bom predstavila cenovno ugodne organizatorje predalov, ki jih pri nas doma uporabljamo kar na 3 različnih mestih.

Pred slabim letom sem v trgovini naletela na prozorne organizatorje za predale. Cena je bila zelo ugodna, in sicer 4€ za set, ki je sestavljen iz 6 različnih organizatorjev. Za začetek sem kupila le 1 set in ga sprva uporabila pri organizaciji ličil. Nad organizatorji sem bila tako navdušena, da sem kasneje ponovno obiskala omenjeno trgovino in kupila še 2 seta. S prozornimi organizatorji sem poskrbela za shranjevanje ličil v kopalnici, pisarniškega materiala v domači pisarni in nekaterih predmetov v omarici na hodniku.

Organizacija ličil

Do sedaj sem preizkusila že kar nekaj različnih načinov shranjevanja ličil. Ne posedujem večjih količin ličil. Prav tako sem lojalna določenim artiklom ter znamkam in pretirano ne eksperimentiram, zato je shranjevanje ličil v organizatorjih za predale meni pisano na kožo.

Organizatorji za predale nudijo številne možnosti za postavitev,  najboljša lastnost pa je njihovo prilagajanje nepravilnim oblikam predalov. V kopalnici imamo pod umivalnikom omaro z dvema predaloma, ki pa nista pravilne štirikotne oblike. Sprednji stranici predalov sta namreč zaobljeni kot sam umivalnik, in zato s posamičnimi organizatorji lažje izkoristim prostor za shranjevanje. 

organizatorji za predale
Organizatorji za ličila
Organizacija pisarniških potrebščin

Shranjevanje pisarniških potrebščin v predalih prinaša manj kopičenja predmetov na pisalni mizi.  Najpogosteje organizatorje za predale uporabljamo prav v pisalnih mizah ali predalnikih za shranjevanje pisal in drugih manjših pisarniških pripomočkov. Našim pisarniškim predalom se prozorni organizatorji ne prilegajo do popolnosti. Za lepši izgled sem jih razporedila z manjšo oddaljenostjo, pod njimi pa sem pred tem postavila podlogo proti drsenju, ki jo drugače uporabljamo tudi v kuhinji. Zaradi uporabe nedrseče podloge prav tako ni potrebno postaviti organizator za vsak predmet. Za večje predmete, kot sta luknjač in spenjač, lahko pustimo prostor prazen. Podloga proti drsenju omogoča, da ob zapiranju in odpiranju predala tudi predmeti ne drsijo. 

Organizatorji za predale
Organizatorji za predale – pisarna
Organizacija predala na hodniku

Na hodniku se med drugim nahajajo predmeti, ki jih imamo radi takoj pri roki, ko odhajamo po opravkih. To so običajno ključi, balzam za ustnice, krema za roke, žetoni za nakupovalne vozičke, manjša baterija, pisala, robčki, dokumenti, različne klubske kartice in zadnji 2 leti tudi maske. Večino tega pri nas hranimo v predalu srednje velike komode in pri shranjevanju prav tako uporabljamo prozorne organizatorje za predale. Na spodnji sliki se v beli škatli s pokrovom nahajajo maske, vse ostale predmete pa razvrščamo po prozornih organizatorjih. In to je še ena dobra lastnost takšnih organizatorjev – njihova prilagodljivost in možnost kombiniranja z drugimi organizacijskimi pripomočki. 

organizacija predalov
Organizatorji za predale – hodnik

Če želite tudi svoje predale urediti s prozornimi, barvnimi ali lesenimi organizatorji, vedno pred nakupom izmerite predale in nato še organizatorje. Na voljo so tudi večji organizatorji z že razporejenimi razdelki, a so nekoliko manj prilagodljivi, zato imam osebno raje posamične organizatorje, ki omogočajo več kombinacij. 

Če so vas očarali organizatorji na zgornjih slikah, jih lahko najdete v trgovini Pepco. Objava sicer ni sponzorirana, a z veseljem delim z vami informacije o artiklih, ki so navdušili mene :)

 

Delimo ideje: