Organizacija doma

Shranjevanje spomladansko poletne obutve

Pomlad nas je koledarsko pozdravila že pred dobrim mesecem. Na začetku je bilo vreme čudovito, sedaj pa muhasti april omejuje nekatere aktivnosti. Prav zaradi vremena vsako leto nekoliko odlašam z menjavo sezonske garderobe. Trenutno so med mojimi zimskimi oblačili pomešana že nekatera pomladna oblačila. Čeprav je vse na svojem mestu, sem vseeno nekoliko nervozna, ker to vidim kot nedokončan projekt.

Kakorkoli že, del garderobe je pripravljen na toplejše obdobje in to je omara za obutev. Moja omara za obutev ni pretirano prostorna (dimenzije 60 x 75 x 33 cm), zato sem pri načrtovanju prostora upoštevala vsak centimeter. Pri tem so mi ponovno pomagale različne košare in škatle.

košara za copate

Ne glede na letno obdobje imam v omari vedno dodatne pare copat različnih številk za družinske člane in prijatelje, ki pridejo na obisk. Copate shranjujem v posebni košari. Ob večjih napovedanih obiskih jo postavim na vidno mesto v predsobi, večino časa pa jo zaradi prahu hranim kar v omari.

košara za flipflopke

Na spletu sem našla že kar nekaj zanimivih rešitev za shranjevanje japonk, a se zaradi pomanjkanja prostora nisem odločila za posamično shranjevanje parov. Le-tem sem namenila prostor v košari in z vertikalno postavitvijo pridobila na prostoru.

škatla za čevlje

Zaradi omejenega prostora sem kar nekaj časa iskala primerne škatle za shranjevanje čevljev. Včasih sem shranjevala čevlje kar v tistih škatlah, v katerih sem jih kupila, letos pa sem namenila slabih 25 € za šest novih prozornih škatel za shranjevanje. Prozorne škatle so mi bile vedno všeč zaradi njihove preglednosti, ki v večini primerov ne potrebujejo posebnega označevanja. Če imate doma obarvane ali neprosojne škatle, lahko čevlje poslikate z digitalnim fotoaparatom ali mobilnim telefonom in slike natisnete na večje etikete. Etikete prilepite na vidno stranico škatle in tako boste vedno vedeli v kateri škatli se nahaja določen par čevljev.

omara za obutev

Tako sem s preprostimi shranjevalnimi pripomočki uredila svojo omaro za obutev. Na vrhnji polici sem postavila košaro s copati ter košaro z zložljivimi dežniki in lepilnim valjčkom za čiščenje oblek. Poleg sem postavila še posodo z loščilom za čevlje in žlico za obuvanje.

Srednjo in spodnjo polico sem zapolnila z škatlami za čevlje, na vrhu pa sem postavila tisto obutev, ki jo največkrat nosim.

Kljub deževnemu vremenu že mislim na prihajajoče poletje in se prepuščam domišljiji, kako bom v omari ustvarila prostor za nov par čevljev, morda celo dva ali tri ;)

Delimo ideje: