Zakaj organizirati dom?

Dom je primarno mesto, kjer se lahko sprostimo in napolnimo svoje baterije. Dom je zatočišče. Žal pa veliko družin in posameznikov svojega doma ne doživlja kot takega. Večina s težavo ohranja red in čistočo svojih domov in za to krivijo predvsem vsakodnevne obveznosti in pomanjkanje časa. Pa je res težava le v tem? Ste kdaj pomislili, da se opravila vrstijo, čas pa beži pravzaprav zaradi stanja vašega doma?

Povprečna gospodinjstva danes nedvomno vsebujejo več stvari, kot povprečna gospodinjstva pred 50 leti. Starejše generacije nerade zavržejo stvari, ki bodo nekega dne “prišle prav”, mlajše generacije pa si lahko materialno privoščijo več, saj so stvari cenovno bolj dosegljive. Imamo več stvari, a zato nismo nič bolj srečni. Zakaj? Ker v vse stvari, ki jih imamo v lasti, moramo vložiti čas in energijo. Za vse te stvari moramo skrbeti.

Ko se lotimo organizacije doma, v prvem koraku odpravimo navlako. Poskrbimo, da stvari, ki nam več ne služijo in ne ustrezajo, zapustijo naš dom. Za stvari, ki jih obdržimo, vzpostavimo boljši sistem shranjevanja, ki nam omogoča, da red lažje vzdržujemo tudi v prihodnje.

Zakaj organizirati dom
Zakaj organizirati dom?

Tako poenostavimo vsakdanja opravila, prihranimo na času, hitreje najdemo iskane predmete, lahko bolj sproščeno uživamo v prostoru, zmanjšamo stres, povečamo produktivnost in tudi finančno kaj prihranimo.

Vse to so prednosti organiziranega doma in zato je vanj vredno vložiti nekaj časa, saj se bo ta povrnil večkratno.

Ali za organizacijo doma potrebujem profesionalnega organizatorja?

Strokovna pomoč pri organizaciji doma je namenjena zaposlenim staršem in posameznikom, ki bi radi uredili in organizirali svoj dom, a za to ne najdejo časa ali motivacije.

Morda ste v preteklosti že sami poskušali organizirati in urediti svoj dom, a žal neuspešno. Morda preprosto ne veste kje začeti, ali pa ste preveč obremenjeni, da bi ta proces začeli sami. Vse to so dobri razlogi, da razmislite o sodelovanju z organizatorjem prostora.

Profesionalni organizator prostora služi kot vaš osebni trener in motivator v procesu organizacije doma. Dodatni prednosti organizatorja sta nepristranskost, s katero dodatno spodbudi neodločne posameznike, da počistijo svoj dom odvečnih stvari, in organizacijsko znanje, da vzpostavijo sisteme, ki poenostavijo vaš vsakdan.

Za več informacij o sodelovanju preverite storitve in cenik ter se naročite na brezplačni uvodni sestanek.

 

Delimo ideje: