ORGANIZACIJA DOMA

Shranjevanje božičnih okraskov

Vsako leto z velikim navdušenjem odpiram škatle z okraski. Dobro shranjeni predmeti predstavljajo veliko prednost.  Vse stvari shranjujem v prozornih škatlah, manjše in obarvane škatle pa po potrebi označim. Tako lahko hitro najdem iskane okraske, pravilno shranjevanje pa tudi zagotavlja varnost za občutljive drobnarije.

Lansko leto je nastradala ena okrasna božična krogla. Očitno so jo premagale druge kroglice, ki so bile shranjene v isti škatli. Se še spomnite, da ste pred leti ob nakupu okraske dobili v kartonskih škatlah z ločenimi kvadratnimi prostori. Dandanes  okraske pretežno prodajajo v večjih plastičnih škatlah, ki hitro izgubijo svojo obliko in posledično  povzročijo lomljivost ali poškodujejo okraske. Za te sedaj uporabljam navadno plastično škatlo za shranjevanje, v njeni notranjosti pa sem naredila kartonske  pregrade.

shranjevanje okrasnih bunkicShranjevanje božičnih kroglic

Iz kartona sem razrezala daljše in krajše stranice, v katere sem do polovice naredila zareze. Tako sem lahko prekrižala daljše in krajše stranice in dobila kvadratne pregrade za shranjevanje. Ob izdelavi sem izmerila širino ter dolžino škatle in velikost okraskov in tako zagotovila pravo velikost za vsak okrasek. Prav tako sem bila pozorna, da bo škatla za shranjevanje dovolj visoka, da sem okraske lahko shranila v dveh nadstropjih.

Včasih pri shranjevanju girlande ne najdemo začetek le-te, prav tako pa se lahko pretrgajo. Sedaj girlando shranjujem tako, kot lahko shranjujemo lučke. Girlando sem ovila okoli kartona. Pred tem sem z luknjačem v dva nasprotna kota kartona naredila luknje. Skozi prvo sem napeljala začetek in skozi drugo konec  girlande.

shranjevanje girlande 2Shranjevanje girlande ali lučk

Kot sem že omenila, lahko na tak način shranjujete tudi  novoletne lučke. Po mojih izkušnjah to velja za shranjevanje manjših lučk.

Posebej shranjujem tudi občutljive okraske is stekla in porcelana. Te shranjujem v posebni škatli. Na dnu te škatle je nabrano blago, ki predstavlja pregrade in preprečujejo nadaljnjo trenje med okraski.

shranjevanje delikatnih okraskovShranjevanje občutljivih okraskov

Delimo ideje: