DEKORACIJA

Okraski za jelko

Vsako leto na božično drevo dodam kakšen nov okrasek, in če ga ne naredim sama, ga pač kupim. Letos sem 2 nova okraska ponovno naredila sama. Ker moja jelka meri kar dobra 2 metra, je večina okraskov na njej velika vsaj 8 cm ali več. Zato sem se odločila, da iz manjših okraskov, ki so le poležavali in jemali prostor v škatlah, naredim večje.

Prvi okrasek je v obliki Miki Miške, drugi okrasek pa večja snežinka iz 6 manjših bunkic.

Miki Miška

Okrasek v obliki Miki Miške sem sprva zasledila na spletu v neki tuji spletni trgovini. Bolj ko sem razmišljala o nakupu, bolj mi je bilo jasno, da ga lahko naredim sama. Potrebovala sem le 1 večjo in 2 manjši okrasni bunkici.

Okraski za jelko

Z manjših bunkic sem snela zgornja nastavka namenjena obešanju okraskov (obdržala sem ju za naslednji okrasek – Snežinka). S škarjicami sem počasi odrezala odvečne vršičke tako, da sta nastali 2 lepi žogici. Žogici sem s pomočjo lepilne pištole s silkonskim lepilom prilepila na večji okrasek na mesto ušes. Za piko na i sem dodala še okrasno pentljo narejeno iz darilnega traku, ki se ujema z barvami drugih okraskov in tako je nastala Miki Miška.

Okraski za jelko

Snežinka

Malo več dela sem vložila pri oblikovanju snežinke iz 6 manjših bunkic. 2 nastavka za obešanje, ki sta ostala od oblikovanja Miki Miške, sem zgladila in nastali sta 2 manjši snežinki. Manjši snežinki sem uporabila kot stičišče za ostale manjše bunkice. Vsako bunkico sem kar z nastavkom prilepila na posamičen krak manjše snežinke. Ko sem bunkice združila v veliko snežinko, sem na zadnjo stran prilepila še drugo malo snežinko iz nastavka in tako utrdila okrasek. Za lepljenje sem ponovno uporabila pištolo s silikonskim lepilom.

Okraski za jelko

Vse moje predhodne okraske za jelko lahko najdete v galeriji. Sedaj se jih je nabralo že kar nekaj in prav vesela sem, da jih je začel opazovati tudi moj starejši sin. A roko na srce – zanj so še vedno najlepše lučke :)

LP do naslednjič,
Tadeja

Delimo ideje: