Dekoracija,  Organizacija doma

Obešalnik za revije

Projekt tega tedna je še popolnoma svež. Minilo je le nekaj ur, odkar se je posušil zadnji nanos zaščitnega laka. Že nekaj časa sem razmišljala, da bi v kopalnici namenila posebno mesto revijam. To posebno mesto se nahaja poleg kopalne kadi. Za spremembo sem uporabila lesen obešalnik s prečko, ki sem ga okrasila s kombinacijo decoupage in servietne tehnike. Rešitev bo prišla prav ob naslednji peneči kopeli, ko bom z lahkoto posegla po kakšni reviji.

obešalnik v kopalnici

Sprva sem želela uporabiti poseben vzorec ovijalnega papirja in z njim v celoti prekriti zgornji del obešalnika. Projekt se ni odvijal po mojih pričakovanjih, zato sem morala poiskati drugo rešitev (papir je bil predebel za ukrivljene predele obešalnika, zato so robovi odstopali). Tudi meni včasih kakšna prenova ne gre po prvotnem planu, a na napakah se učimo. Ker sem že enkrat uporabila servietno tehniko pri prenovi mizice za prenosnik, sem se odločila, da bom to rešitev uporabila tudi v tem primeru.

Sprva sem nanesla servieto rumene barve na obešalnik s premazom za servietno tehniko (lepilo in lak v enem). Ta nanos je bil veliko bolj uspešen. Servieta se je lepše prilagodila vsem krivuljam obešalnika, kot pa okrasni papir. Ko se je premaz posušil, sem na obešalnik nalepila bele, rožne motive. Za izrez le-teh sem uporabila posebni luknjač z motivom cveta. Za to nisem uporabila navadnega belega papirja, ampak samolepilne etikete, ki jih drugače uporabljamo za pošiljanje pisemskih ovojnic. Ko sem na obešalnik prilepila cvetove, sem nanesla še en sloj laka za boljši oprijem cvetov in splošno zaščito.

obešalnik za revije

Obešalnik sem obesila na navadno samolepilno kljukico in na prečko obešalnika obesila še neprebrane revije.

Tak način shranjevanja revij je primeren predvsem za tiste, ki doma nimamo veliko revij, okraševanje obešalnikov pa je primerno tudi za druge priložnosti.

Delimo ideje: