ORGANIZACIJA DOMA

Obešalnik za pasove in verižice

Letošnjo pomlad sem že predstavila ideje, kako shranjevati nekatere modne dodatke, med njimi tudi daljše verižice in pasove. Predstavila sem shranjevanje le-teh s pomočjo S kljukic, ki jih lahko obesimo na obešalne palice v garderobi omari. Kasneje sva se s prijateljico pogovarjali o objavljenih rešitvah in takrat je omenila, da v  omari nima dovolj prostora za tak način shranjevanja.

Če ste eni izmed tistih, ki nimajo velike omare, lahko uporabite obešalnik namenjen obešanju pasov in kravat. Tovrstne izdelke prodajajo v bolje založenih trgovinah z izdelki za dom, lahko pa ga oblikujete tudi sami.

Za obešalnik za pasove potrebujete:

  • lesen obešalnik s prečko ali brez
  • več vijačnih kavljev (12 kosov)

obešalnik za pasove

Osebno sem izbrala obešalnik brez prečke. Prečke so v večini zaobljene in v tem primeru težje zvrtamo luknje v njihovo neravno površino. Vijačne kavlje sem kupila v specializirani trgovini z izdelki za dom in vrt. Dobra stran tega nakupa je bila izbira posamičnih vijakov. Izbrala sem jih toliko kot sem jih dejansko potrebovala. Ni bilo potrebe po kupovanju predpakiranih večjih paketov in s tem nepotrebnega zapravljanja. Izbrala sem vijake, jih vstavila v vrečko, položila na tehtnico in vtipkala kodo vijačnih kavljev. Kot bi kupovala sadje in zelenjavo :)

Pred samim vrtanjem z manjšim električnim vrtalnikom sem izmerila enake razdalje med kavlji in mesta označila s svinčnikom. Luknje sem zvrtala pod kotom, vzporedno z obešalno kljuko na vrhu obešalnika. Kasnejša postavitev kavljev je bila posledično bolj enakomerna.

Uporabila sem 12 kavljev (cena za vse 1,61 €). Lahko jih uporabimo tudi več, a pri tem moramo upoštevati širino pasov. Za samo navijanje vijačnih kavljev nisem potrebovala posebnega orodja. Vstavila sem jih kar ročno.

obešalnik za pasove final

Tak obešalnik lahko uporabimo tudi za shranjevanje drugih predmetov. Na internetu sem zasledila, da nekatera dekleta tako shranjujejo celo viseče uhane.

Če radi svoje najbližje obdarujete z doma narejenimi darili, potem je obešalnik za pasove lahko eno izmed tistih daril, ki so primerna za moške in ženske. Če želite, jih lahko tudi okrasite, morda z decoupage tehniko.

 

Delimo ideje: