ORGANIZACIJA DOMA

Letni planer po meri

Novo leto velikokrat začnemo z izpolnjevanjem standardnih letnih planerjev in koledarjev. Letos sem se odločila, da bom oblikovala planer, ki mi bo pisan na kožo. Standardni obrazci, ki jih lahko najdemo v knjigarnah in papirnicah mi nekako ne ustrezajo. Zelo velikokrat ostanejo nekatere rubrike in strani prazne, zato sem med prazniki razmišljala kakšne so moje navade, kako bi lahko najbolj optimalno zavajala podatke in načrtovala novo leto. Pripravila sem 5 različnih obrazcev in se odločila, da jih delim tudi z vami.

letni planer3

Ne pozabi na …

Gre za obrazec namenjen zavajanju pomembnih datumov in dejavnosti. Kot sem že omenila, pri standardnih planerjih ne zapolnim vseh kvadratkov in razpoložljivih datumov v letu, zato sem ustvarila letni planer, ki za vsak mesec vsebuje le nekaj vrstic. Tako lahko zavajam pomembne stvari, ki pridejo na vrsto 1-krat ali 2-krat letno (npr: pregled pri zobozdravniku ali registracij in redni servis za avto). Takšno zapisovanje pomembnih aktivnosti se mi zdi bolj pregledno.

Ne pozabi na A4 imgNe pozabi na … A4  (PDF, 17,1 KB)

Rojstni dnevi

Podobno sem oblikovala tudi obrazec za vodenje evidence vseh pomembnejših datumov rojstva. Poleg samega vnosa datuma in imena osebe sem dodala še stolpec za opombe. Tja bom morda navedla darilo iz preteklih let in se tako izognila ponavljanju ali pa zavedla ideje za naslednja ali novoletna darila.

Rojstni dnevi A4 imgRojstni dnevi A4 (PDF, 22,1 KB)

Danes bom …

… naredila to in to, uredila te in te zadeve. Gre za dnevni seznam opravil, ki pa (po pravici povedano) pride prav predvsem med vikendi. Takrat imam več časa in se lahko posvetim različnim nalogam – tudi kakšnemu projektu in objavi za preprostoinlepo.si :)

dnevni template A4 imgDanes bom … A4 (PDF, 11,5 KB)

Tedenski koledar

Tedenski koledar ali planer ne uporabljam doma, ampak v službi. V preteklosti sem že oblikovala različne mesečne koledarje, s pomočjo katerih nisem zamujala rokov , redno usklajevala naloge in določala prioritete. Letos sem pripravila tedenski planer s praznimi okenci za vnos leta in datumov.

tedenski koledar A4 imgTedenski koledar A4 (PDF, 12,9 KB)

Imenik

Odkar naša življenja dopolnjujejo mobilni telefoni in elektronska pošta sem zanemarila beleženje telefonskih številk. Na prvo žogo se mi je zdelo zapisovanje nesmiselno, a kljub temu lahko v določenem trenutku te informacije pridejo prav. V primeru kraje mobilnega telefona ali vdora v e-pošto lahko izgubimo veliko podatkov, zato je dobro imeti nekje na strani seznam s pomembnejšimi kontakti.

Na vsaki strani imenika sem vstavila po tri črke iz abecede. Našla sem celo prostor za tuje črke Q, W, X in Y. Zavajanje kontaktov na tak način je prilagojeno posamezniku. Kontakte pod črko A zavajamo od vrha, tiste s črko C od spodaj in s črko B na sredini. Tako zapolnimo večji del prostora in ga prilagodimo našim poznanstvom.

tel imenik A4 imgImenik A4 (PDF, 30,6 KB)

Vse objavljene obrazce sem želela deliti z vami. Morda bo kakšen prišel prav tudi vam, morda pa vam bodo le v navdih, da boste ustvarili svoje. Obrazci so sicer v A4 formatu, a natisnete jih lahko tudi v velikosti A5 formata, če pri tiskanju izberete možnost tiskanja dveh strani na eno. Izberite le pravo postavitev, pozorni pa bodite tudi pri obojestranskem tiskanju. Obrazci za rojstne dneve, ne pozabi na in telefonski imenik se pri obojestranskem natisu v prvem poskusu ne bodo pravilno pokrivali. Za pravilno prekrivanje bo potrebno malo manevriranja :)

Pa veselo planiranje v letu 2015 želim!

Delimo ideje: