ORGANIZACIJA DOMA

Kabli – organizacija in označevanje

Kabli – računalniški, televizijski ali kakšni drugi. Zdi se mi, da včasih prav kazijo lep prostor. Vse to eventualno vzamemo v zakup, ker v današnjih časih brez elektronike preprosto ne gre.

V tokratni objavi sem se osredotočila na računalniški kotiček, ki se je v dnevnem prostoru pojavil z vselitvijo mojega fanta. Pred poletjem sem naredila že podstavek za računalnik, dokupila sva manjši predalnik na kolesih, kabli pa so kar nekako obviseli in podžigali mojo slabo voljo :)

kabli pred

Kar nekaj časa sem zbirala ideje, kako ukrotiti te ne samo neprivlačne, ampak včasih tudi fizično moteče predmete (zapletanje pri sedenju, oviranje pri čiščenju in podobno). Z manjšimi triki sem zmanjšala vidnost kablov pod mizo, nato pa še pisno označila namembnost vseh pomembnejših kablov ob električnem podaljšku.

kabli potem 2

Uporabila sem 3 večje zančne vijake za les, nekaj žice in okrasni lepilni trak Washi. Vijake sem kupila v Bauhaus trgovini. Ker sem potrebovala le 3, nisem kupila večjega paketa. V bolje založenih trgovinah za vrt in dom lahko vijake, matice in žeblje po kosih naberete v vrečko, vrečko postavite na tehtnico, vtipkate kodo izdelka in natisnete nalepko. Tako preprosto kot pri nakupu sadja in zelenjave … In trije so me stali le 0,65 €.

kabli organizacija 3

Vijake sem privila na spodnji del mizne deske, na njih obesila kable (prve 4 slike) in jih speljala proti zadnji  mizni nogi na desni strani. S pomočjo žice sem pritrdila kable ob mizno nogo (slika 5). Odvečne dele kablov sem ob samem računalniku povezala z manjšimi žičkami in elastikami. V zadnjem koraku sem s pomočjo Washi trakov označila namembnost kablov (sliki 6 in 7). Z označevanjem lažje izklapljamo določene kable, ko je to potrebno.

Po končanem projektu je celo moj dragi priznal, da računalniški kotiček sedaj izgleda veliko bolje. Kljub temu, da je moral zaradi mojega podviga dobro uro čakati na svoj računalnik …

Delimo ideje: