ORGANIZACIJA DOMA

Garderobna omara z namenom

Z novim letom je garderobna omara doživela preobrazbo. Če niste zamudili prejšnje objave, potem že veste, da sem ozadje omare okrasila s črnimi tapetami s preprostim kvadratnim vzorcem. A že nekaj časa mojo omaro dopolnjujejo različni pripomočki za organizacijo prostora in boljše shranjevanje oblačil in modnih dodatkov. Nekatere rešitve sem dosegla s preprostimi škatlami in košarami, druge pa sem ustvarila kar sama.

Košara za shranjevanje še nezlikanega perila

Likanje ni moje najljubše opravilo. Po navadi perilo kopičim teden ali dva, predenj nastopi zadostna motivacija za ta podvig. V tem času nerada puščam perilo zunaj, zato sem nekaj prostora v garderobni omari namenila večji košari, v kateri shranjujem še nezlikano perilo. Tako čisto perilo ni izpostavljeno prahu, neopravljena naloga pa ostaja skrita očem.

koš za perilo

Prenosni organizator za oblačila

Garderobna omara meri skoraj 3m v širino in zapolnjuje celotno steno od tal do vrha. Omara je bila že vgrajena, ko sem se vselila. Za moje potrebe je imela premalo polic in preveč palic za obešanje, zato sem dodatne police ustvarila sama s prenosnim organizatorjem za oblačila.

prenosne police

Obešalnik za pasove in verižice

Shranjevanje pasov ali daljših verižic s pomočjo obešalnika vzame manj prostora, predvsem pa so dodatki shranjeni bolj pregledno. Takšne obešalnike lahko najdemo v specializiranih trgovinah, jaz pa sem ga naredila kar sama. Napotke o izdelavi obešalnika lahko preberete na povezavi Obešalnik za pasove in verižice.

obesalnik

Polica za nakit in modne dodatke

Polica med obešalnimi predeli v omari je primerno mesto za nakit in modne dodatke. Dodala sem nekaj škatel, ki sem jih oblekla v samolepilno folijo črno-belega motiva, da se ujemajo z okrasnimi tapetami.

nakit_in_dodatki2

Škatla za shranjevanje pregrinjal in sezonskih oblačil

Dno garderobne omare je prostor, v katerem se nabira največ prahu. Ta del omare ni primeren za prosto shranjevanje predmetov, zato uporabljam daljše prozorne zabojnike. So popoln pripomoček za shranjevanje dodatnih posteljnih pregrinjal in vzglavnikov ali celo za shranjevanje sezonskih oblačil.

dodatna_posteljnina2

S kljukice

Idejo o shranjevanju torbic in modnih dodatkov s pomočjo S kljukic sem predstavila že lani marca. Torbice še vedno shranjujem na ta način, predvsem zato ker imam v omari veliko prostora z obešalnimi palicami.

torbice

Organizacijski pripomočki v garderobni (in katerikoli drugi) omari mi pomagajo bolje izkoristiti prostor, zagotavljajo večjo preglednost in na splošno ustvarjajo lepši videz. Morda med njimi najdete tudi kakšno idejo zase.

Delimo ideje: