Pomlad na vratih

Rojena sem v pomladnem mesecu in naklonjena toplemu vremenu, zelenju v naravi in daljšim dnevom. Zato si lahko kar predstavljate, da komaj čakam, da nastopi prava pomlad. Čakajoč na letošnjo sem pripravila nekaj s cvetličnim pridihom za moja vhodna vrata. To je pomladni venček, ki sem ga ustvarila ta vikend. Ne gre za tipičen venček okrogle oblike. Tokrat sem uporabila kar okvir za sliko. Več ali manj sem uporabila stvari, ki sem jih imela že doma. Dokupila sem le tri dodatne filce rumene, zelene in sive barve.

za pomladni vencek

Predmeti, ki sem jih uporabila pri oblikovanju venčka:

  • filc različnih odtenkov (bel, rumen, zelen in siv),
  • stari gumbi,
  • večji okvir za sliko,
  • volna,
  • škarje, šivanka in nit.

Sprva sem oblikovala dva različna modela cvetja iz filca. Oblikovala sem nekolike manjše, še zaprte cvetove belih vrtnic s sivimi listki in trobentice v rumeni in beli barvi z zelenimi listi. Trobenticam sem dodala še gumbe . Po zaključenem šivanju sem pri vsakem cvetu na spodnjem delu pustila dve niti, s pomočjo katerih sem kasneje cvetove privezala na spodnji del okvirja.

Na začetku sem želela prebarvati okvir v belo, a sem se kasneje premislila. Okvir naravne barve želim v prihodnje uporabiti še za kaj drugega, zato sem del tega le ovila z belo volno, spodnji del pa obvezala z imitacijami vrtnic in trobentic.

Okvir sem obesila na vhodna vrata tako, da okvirja kukalo. Morda vas to na kaj spominja?

spomladanski vencek final2

Se še spomnite nanizanke Prijatelji (Friends)? Jaz se, in med drugim se spomnim tudi nekaj dekorativnih detajlov iz stanovanja Monice in Rachel. Na vratih sta pri kukalu imeli obešen okvir za sliko (a na notranji strani vrat). Ideja mi je všeč še danes. Upam, da bo pomladni venček na vhodnih vratih pospešil prihod pomladi.

Želim vam veliko sonca do naslednjič, ljubiteljem smučanja pa tudi sneg, ampak v gorah :)

 

Delimo ideje: