ORGANIZACIJA PROSTORA

Na tem mestu lahko najdete vse objave, kot so čiščenje navlake in organizacija prostora. To so temeljni koraki, namenjeni vzdrževanju lepega in urejenega doma.

Čiščenje navlake in vzdrževanje reda

dnevni prostor2finalČiščenje navlake, 1. del

Navlaka je tiha, potuhnjena in deluje po zakonu privlačnosti. Začne se z malimi stvarmi, ki jih odlagamo na jutri, nekega dne pa se preprosto znajdemo pred velikim kupom, ki nas navdaja s strahom. Kje začeti?


kuhinjske poličke2Čiščenje navlake, 2. del

Če ste pripravljeni na generalno čiščenje navlake, upoštevajte 3 korake: ločevanje, odstranjevanje in organizacija. Korakov ne mešajte med seboj…


seznam nalog thumbDobre navade in vzdrževanje reda

Nedavno sem brala, da je vzdrževanje reda v notranjih prostorih kot skrb za lep vrt. Osnovno opravilo pri vzdrževanju vrta je odstranjevanje plevela, v notranjih prostorih pa plevel predstavlja prav navlaka.


shranjevanje sezonskih oblačil thumbMenjava in shranjevanje sezonskih oblačil

Za nami je prva polovica septembra in počasi moramo začeti z menjavo sezonskih oblačil. Pospraviti moramo letna in pripraviti toplejša jesenska in zimska oblačila.

 


zimski pripomočki avto thumbAvtomobilski pripomočki in organizacija

Ta teden sem tudi sama dodala nekaj pomembnih predmetov, ki mi bodo olajšali delo pri zimskih nevšečnostih in se odločila, da z vami delim nekaj idej o organizaciji prostora v avtomobilu.

 


shranjevanje_oblacil_thumbGarderobna omara in organizacija

Že nekaj časa mojo omaro dopolnjujejo različni pripomočki za shranjevanje oblačil in modnih dodatkov. Nekatere rešitve sem dosegla s preprostimi škatlami in košarami, druge pa sem ustvarila kar sama.

 

Organizacija papirjev in financ

registratorji in mape thumbOrganizacija papirjev in dokumentov

Pospravljanje in sortiranje dokumentov je najmanj zabaven del organizacije in urejanja prostora. Vsaj zame.  Vsak papir je potrebno pregledati ter določiti pomembnost in mesto shranjevanja.


mape za račune thumbVodenje osebnih financ

Skoraj vsak od nas ima svoj sistem vodenja osebnih financ. Sam namen vodenja izdatkov in prilivov ni ustvarjanje slabe vesti. Namen tega je načrtovanje prihodnjih navad in finančnih prihrankov.


mesečni stroški primer thumbVodenje mesečnih prilivov in izdatkov

Z vodenjem mesečnih stroškov lahko resnično spoznamo svoje potrošne navade. Začasno shranjevanje računov in vodenje evidence mesečnih prilivov in izdatkov pokažejo pravo sliko.

 


letni_planer_thumbLetni planer po meri

Novo leto velikokrat začnemo z izpolnjevanjem standardnih letnih planerjev in koledarjev. Letos sem se odločila, da bom oblikovala planer, ki mi bo pisan na kožo.

 

Delimo ideje: