O MENI

Rada imam lep dom. Ne glede na to, ali je to moj dom ali dom koga drugega, vedno začutim nekaj pozitivnega, ko vstopim v urejen a domač prostor. Daje mi občutek udobja in varnosti, ki ga dom mora nuditi. V mislih nimam tistih slik, ki jih lahko najdete v prestižnih revijah ali katalogih. Hiše in stanovanja so v veliki meri napol prazne in celoten prostor poleg pohištva vsebuje morda tri dekorativne predmete in nič drugega. Razumem, da so nekateri pristaši minimalizma in tudi spoštujem njihovo mnenje. A za večino taki prostori niso uporabni. Doma imamo veliko stvari, ki jih potrebujemo in ljubimo.

Ne govorim o navlaki ali stvareh, s katerimi pretiravamo. Pravzaprav ne maram »hrčkanja«.  Tudi te teme se bom občasno dotaknila. Govorim o stvareh, ki jih potrebujemo in te potrebujejo svoje mesto. Ko ima vsaka stvar svoj prostor, lažje vzdržujemo red in čistočo.

Nisem notranja oblikovalka. V bistvu sem vedno delala v marketingu. Urejanje in organizacija doma/prostora je bolj moja osebna strast. Del svojega prostega časa posvetim gledanju oddaj o preobrazbi doma ter prebiranju knjig in revij o urejanju prostora in ustvarjalnih projektih.

Če prebirate te besede in menite, da sami nikoli niste bili dobro organizirani ali kreativni, so vse skrbi odveč. Tudi jaz nisem vedno bila t.i. odvisnica reda. Če sem odkrita, sem imela zelo drugačne prioritete v najstniških letih.  Poskrbela sem, da je bil moj del sobe pospravljen in tako imela mir pred starejšo sestro. Moje zanimanje se je pojavilo kasneje, ko sem že zaključila s študijem. Ko sem se redno zaposlila, sem začela razmišljati, kako bi bilo imeti svoje stanovanje in kako bi ga uredila. Par let kasneje sem zamisli začela udejanjati in si ustvarila dom, ki mi daje občutek udobja in varnosti.

Te kratke vrstice navajajo dejstva, zakaj sem začela pisati o projektih, ki dopolnjujejo moj dom. Upam, da med preizkušenimi idejami najdete tudi kako rešitev zase in večkrat obiščete blog.

PS: In da ne bo pomote… Ne pospravljam rada.
Rada imam pospravljeno! :)