Jogurtove palačinke s pomarančo in cimetom

jogurtne_palačinke_final

Gre za zelo nasitne in polne palačinke v ameriškem slogu. Osebno jih ne delam zato, ker bi se naveličala navadnih palačink (kdo pa se jih). Včasih potrebujemo pač tudi kaj drugačnega.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 jajci,
  • 2,5 dcl tekočega jogurta,
  • ščepec cimeta,
  • sok 1 pomaranče,
  • malo radenske,
  • 5-6 žlic polnozrnate pšenične moke (ali koruzne),
  • kokosovo maslo za peko.

Priprava:

Z metlico umešamo 2 jajci in dodamo tekoči jogurt. Iztisnemo sok 1 pomaranče (lahko tudi dveh mandarin) in ga s cimetom ter radensko vmešamo v jajca in jogurt. Po žlicah začnemo dodajati moko. Dodamo toliko moke, da mešanica postane dovolj gosta. Palačinke bodo bolj kompaktne. Palačinke pečemo v manjši ponvi, premer palačink pa naj bo od 10 do 15 cm.

Pa dober tek!