Hrustljavi musli

kosmiči_final

Na spletu lahko zasledite kar nekaj receptov za doma narejen musli in današjnji recept  prihaja izpod mojih rok.

Sestavine:

  • 500 g drobnih ovsenih kosmičev,
  • 3 žice mletih mandljev,
  • 2-3 žlice kokosa v prahu (odvisno koliko obožujete okus kokosa),
  • 1 žlica temnega kakava,
  • 1 žlica lanenih semen,
  • ščepec cimeta,
  • 50 g masla (lahko tudi kokosovega),
  • 3-4 žlice medu.

Priprava:

V večjo skledo stresemo ovsene kosmiče, mandlje, kokos, kakav, lanena semena in cimet. Vse sestavine premešamo. V kozici stopimo maslo. V stopljeno maslo vmešamo 2-3 žlice medu. Vročo mešanico prelijemo na druge premešane sestavine v večji skledi in dobro premešamo. Vse skupaj stresemo na velik pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Mešanico sestavin enakomerno razporedimo po pekaču. Pred samo peko vzamemo še 1 žlico medu in ga s hitrimi krožnimi gibi porazdelimo po vrhu kosmičev. Pečemo 15 minut na 180°C (funkcija ventilator). Po peki pekač postavimo na podstavke in počakamo, da se musliji ohladijo. Ko so ohlajeni jih prestavimo v shranjevalno dozo in se z vsakim jutrom veselimo hitro pripravljenih a bolj zdravih muslijev.

Muslije uživam s svežim sadjem in  jogurtom , včasih tudi z grškim. Življenje je nepredvidljivo, zato si lahko občasno privoščimo tudi kakšnega z več maščobe :)

Pa dober tek!