Dekoracija

Več (pik) kot le pika na i

Ker nimam veliko računalniške opreme, ne potrebujem pisarniške mize. Pravzaprav imam le prenosnik, zato sem pred nekaj leti kupila manjšo mizo oz. stojalo za prenosnik. Bila sem navdušena nad nastavljivo višino in prilagodljivim nagibom površja. Prvotno sem jo res uporabljala za prenosnik, kasneje pa je dobila še stransko vlogo kot stranska mizica ob sedežni garnituri.

Sčasoma sem jo želela spremeniti, ker sem se naveličala preproste bele barve. Sprva sem jo želela prebarvati, morda celo ustvariti barvni vzorec. Ker mi je prijateljica predstavila servietno tehniko, sem se odločila, da bom mizico okrasila z modrimi pikami.

laptopmizaMiza oz. stojalo za prenosnik

Servietna tehnika

Papirnate  serviete  lahko postanejo pisan in poceni pripomoček, s katerim  zelo preprosto spremenimo različne površine. Z njihovimi vzorci lahko oblepimo škatle, pohištvo, steklo ter druge površine in tako poživimo ali celo oživimo tiste predmete, ki so že izgubili svoj čar. Lahko uporabimo cele serviete ali samo izrežemo določene vzorce.  Poleg serviet potrebujemo le še škarje, čopič, lepilo in lak za servietno tehniko (oz. premaz 2 v 1).

Pred nanosom serviete na površino sem odstranila spodnji sloj serviete in obdržala le tistega s potiskom.

servietRazslojevanje serviete

Pred vsakim nanosom sem nanesla premaz na površino mize, nato pa položila servieto. Serviete ne ravnamo z rokami in ne pretiravamo s količino premaza, ker lahko servieto raztrgamo. Serviete najbolj preprosto zgladimo s takojšnjim nanosom premaza s čopičem po njihovem površju.

Pri mojem projektu sem morala biti predvsem pozorna na robove, ki sem jih prihranila za konec. Serviete sem obrezala in jih pazljivo prilepila na spodnjo stran mize. Tudi čez te sloje sem nanesla premaz.

servietna tehnika laptopServietna tehnika

Naslednji dan sem nanesla še en sloj akrilnega premaza za dodatno zaščito. Vzorec mize se sedaj ujema z ostalimi barvami in prostoru nudi več pik kot le piko na i.

laptop miza potemNova podoba mizice

Mizica stoji ob sedežni garnituri, zato sem želela nanjo postaviti nekaj posebnega. Seveda sem sprva pomislila na lončnico, slike, vazo…

Shranjevanje daljinskih upravljalnikov

Na koncu sem se odločila za večji stekleni svečnik, v katerem sedaj shranjujem vse daljinske upravljalnike (TV, radio, celo za klimatsko napravo) in tako ustvarila še en večnamenski predmet.

Delimo ideje: