Dekoracija

Manjši “facelift” za kopalnico

Povprečno dnevno preživimo 30 minut v kopalnici. Na prvi pogled se morda zdi veliko, a po hitrih izračunih pol ure dejansko nanesejo le osnovne higienske navade. Primarna skrb v kopalnici sta red in čistoča, osebno pa pozornost namenjam tudi nekaterim malenkostim, ki pričarajo prijetno vzdušje.

Moram priznati, da sem kar zadovoljna z razporedom svoje kopalnice in seveda vsemi omaricami, v katerih lahko shranjujem res veliko, veliko stvari. A ne glede na to, da imam na voljo toliko prostora, pa siva notranjost omaric deluje nekoliko industrijsko…  To hladno monotonost sem razbila s kontrastno rumeno barvo. Uporabila sem navaden darilni papir (0,7m * 2m), za katerega sem odštela dobra 2 €. Papir sem prilepila z dvostranskim lepilnim trakom na dno predalov in na notranja ozadja omaric. Veliko pozornosti sem namenila samo merjenju višine in širine omarice za pravilen izrez papirja, vse ostalo pa je bilo zelo preprosto.

Dekorativno ozadje kopalniške omarice

Vsi imamo doma osnovne pripomočke za zdravje ali prvo pomoč, kot so različni obliži, alkohol, razkužilo za rane, fiziološko raztopino, termometer, mazila , kreme in podobno.  Večina hrani te izdelke v kopalnici in tudi jaz nisem izjema. Ker pa za to nimam posebne omarice za prvo pomoč, sem tem pripomočkom namenila posebno polico. Nekatere shranjujem v označeni škatli z znakom za prvo pomoč. Uporabila se manjšo belo škatlo za shranjevanje in nanjo nalepila rdeči križec iz filca. Druge izdelke, kot so kreme v tubah in termometer,  pa sem shranila kar v kozarcu poleg škatle.

domačalekarnaDomača lekarna

Omara pod umivalnikom mi je nekaj časa delala preglavice. Je visoka, njena uporabnost pa je omejena zaradi odtoka. Z uporabo montažne poličke sem ustvarila več uporabne površine za shranjevanje. Prav tako sem dodatno izkoristila prostor in na notranjo stran vrat nalepila manjše kljukice za obešanje. Te so uporabne za obešanje artiklov, kot so smetišnica in rokavice za čiščenje (nad zapestnim delom rokavic sem izrezala manjše luknje za obešanje).

omara za čistila prejomara za čistila potemUrejena omara za čistila

Pri takšnih omarah sta pomembni predvsem preglednost in funkcionalnost. Izdelki morajo biti dosegljivi  in vse to lahko v veliki meri olajša vaše delo.

Takim kratkim posegom pravim kar manjši faceliftingi. Z njimi vse izgleda bolj novo in sveže :)

Delimo ideje: